نقالان علوی

بخش کودک و نوجوان جشنواره نقالان علوی

نحن نقص علیک أحسن القصص بما أوحینا إلیک هذا القرآن

ما نیکوترین سرگذشت را به موجب این قرآن که به تو وحی کردیم بر تو حکایت می‌کنیم.

نقالی، که از آن به عنوان داستان‌سراییِ نمایش ایرانی یاد می‌کنند، در سال 1390 به عنوان یک میراث معنوی فرهنگی ایرانی در یونسکو به ثبت جهانی رسید. این هنر که یکی از قدیمی‌ترین شیوه‌های نمایش در ایران و تاریخ نمایش جهان است، همواره نقش حائز اهمیتی در ارتقاء سطح معرفتی جامعه از بارگاه‌ها تا روستاها ایفا نموده است.

بخش کودک و نوجوان جشنواره نقالان علوی

نقالی به عنوان هنری اصیل، می‌تواند بر کودکان تأثیرات مهمی داشته باشد. هدف، نه تولید هنرمند حرفه‌ای، بلکه پرورش کودکانی است که نیازمند اعتماد به نفس هستند و با آموزش صحیح، با تکیه بر خلاقیت خود، راوی داستان‌ها و بروز خلاقیت‌های فردی باشند. نقالی می‌تواند باعث رشد و توسعه مهارت‌های ذهنی، خلاقانه و روانشناسانه آن‌ها شود. کودک نقال، توانایی ویژه‌ای برای تفکر خلاق، اصیل بودن، کشف، نوآوری و ایجاد مالکیت فکری، که همگی ویژگی‌های کلیدی موفقیت فردی و شکوفایی اجتماعی هستند، را فراهم می‌کند. بنابراین، هنر نقالی برای کودکان نه فقط یک بازی یا سرگرمی، بلکه روشی همه‌جانبه جهت گسترش توانمندی‌های ذهنی، عملکردی، فیزیکی (هماهنگی عضلات و مغز) و احساسی است و چه بهتر که در ابتدای این مسیر، مزین به معرفت و ذکر مناقب امیر کلام، مولا علی (ع) باشد.

ششمین دوره جشنواره سراسری نقالی و پرده‌خوانی غدیر (نقالان علوی) – 1403، فرصتی برای تمامی علاقه‌مندان به این هنر ارزشمند است تا با ارائه آثار خود در این عرصه، به ترویج و گسترش این هنرهای سنتی کمک کنند. از شما دعوت می‌شود تا با عضویت در جشنواره و ارسال آثار خود، سهمی در این رویداد فرهنگی داشته باشید و با دیگر عاشقان هنر نقالی و پرده‌خوانی به تبادل تجربه بپردازید.

بخش‌های مرتبط